Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

„Novi slogani za novo doba“ (07.10.2015.)

KUS

Test

U petak 9. listopada u Galeriji Galiotović otvorit će se izložba Ante Kuštre i Rina Efendića pod nazivom „Novi slogani za novo doba“.
Riječ je o izložbi koja je nastala u Produkciji DARRAD Udruge za širenje područja kulture i umjetnosti RADDAR iz Splita, a tematizira problem upotrebe starih političko-ideoloških parola i slogana u suvremenom socijalnom i medijskom kontekstu.
Igrom riječi, ironijskim odmakom i duhovitim dosjetkama, Ante Kuštre kao autor slogana i njihova dizajna, „art-upunkturira“ neuralgične točke hrvatske društveno-političke stvarnosti i umjetnosti te svijeta marketinga, koristeći pri tomu medij majica na kojima printa svoje poruke.
Rino Efendić fotografira majice na autoru i modelima u odgovarajućim ambijentalnim kontekstima, koji funkcioniraju kao okvir iščitavanja slojeva značenja spomenutih slogana.
Izložba se sastoji od 30-ak fotografija različitih formata i isto toliko majica, koji skupa čine hibridnu instalaciju.
Izložba ostaje otvorena do 17. listopada i može se pogledati od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 do 12 i 17 do 19 sati.


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2024 KUS Sinj | Designed by Fer projekt